اصطلاح وکیل بینالمللی را این روزها زیاد میشنوید اما آیا معنای آن را هم میدانید؟ آیا با اصطلاحات مربوط به این حوزه آشنا هستید؟ اگر جواب شما در پاسخ به این سوالات منفی است، به شما پیشنهاد میکنیم که این محتوا را دنبال کنید تا کامل پاسخ تمام سوالات خود را بیابید. سبکهای زندگی و فرهنگهای متفاوت جوامع گوناگون منجر به وجود آمدن امور حقوقی داخلی شد که در هر کشور متفاوت است، علاوه براین، روند پیگیری پروندههای مشکلات حقوقی به محل وقوع جرم، تابعیت افراد و نوع جرم بستگی دارد. در نتیجه میتوان گفت که تمامی ساز و کارها با توجه به حقوق همان کشور تعریف شده است، بنابراین وکیل بینالملل باید بر تمامی مفاد حقوقی کشور خود و کشور مورد نظر آگاهی داشته باشد. در بندهای بعدی به صورت کامل به تعریف آن خواهیم پرداخت.
وکیل بینالمللی کیست؟
همانطور که میدانیم ماده 656 قانون مدنی، در تعریف وکیل اینگونه گفته است: وکالت عقدی است که باعث میشود یک نفر، نایب شخصی حقیقی یا حقوقی دیگر «موکل » شود. در نتیجه با پذیرش وکیل، وکالت صورت میگیرد. حال که با مفهوم وکیل و وکالت آشنایی دارید، بهتر است قبل از پرداختن به تعریف وکیل بینالمللی، این موضوع را مدنظر قرار دهید که حقوق بینالملل خود به دو زیر شاخه اصلی زیر تقسیم میشود: 1. حقوق بینالمللی عمومی «روابط بین دو کشور» 2. حقوق بینالمللی خصوصی «روابط اشخاص، اعم از حقوقی و حقیقی از کشورهای مختلف» آنچه ما با آن سروکار داریم، حقوق بینالمللی است که شامل قواعد معاهدهنامهها و قوانین کنوانسیونهای بینالمللی است که یک وکیل بین المللی تنها میتواند به این امور رسیدگی کند. می توان در تعریف وکیل بینالملل چیست، او را یک حقوقدان آشنا به امور بینالمللی دانست که با توجه به دانش حقوقی خود از موکل خود در موضوعات مربوط به دولتها، سازمانها و روابط بین المللی، شرکتهای فراملیتی، گروههای اقلیتی، امور بینالمللی ورزش، مهاجرت، دعوا در دادگاههای ملی و فراملی و دیگر مسائل حقوقی دفاع میکند. در نتیجه میتوان گفت به کسی وکیل بینالمللی میگویند که نه تنها صلاحیت وکالت در دادگاههای ایران بلکه در در دادگاههای تمام کشورهای دنیا را نیز دارد تنها به این خاطر که به تمامی قوانین ایران و جهان مسلط است.
بهترین وکیل بینالملل
در بندهای بالاتر اشاره کردیم که وکیل بینالمللی به دلیل دانش تخصصی علاوه بر دادگاههای ایران در دادگاههای دیگر کشورها نیز میتواند فعالیت کند. از نظر حقوقی کسی را به عنوان بهترین وکیل بینالملل میدانند که بتواند با آگاهی و تسلط کامل از تمامی امور حقوقی داخلی و بینالمللی موکل خود دفاع کند. گاهی افراد بر این باور هستند که وکیل بینالمللی دارای پروانه وکالت بینالمللی است که باوری اشتباه است؛ او تنها وکیلی است که از دیگر همکاران خود بهتر به مسائل و امور حقوقی بینالمللی آگاهی دارد و میتواند امور را پیگیری کند. اگر شما هم در زمره افرادی قرار دارید که به فکر مهاجرت، اقامت یا پناهندگی هستید، باید بدانید که وجود یک وکیل آشنا به امور بینالمللی برای کارهایتان ضروری است. پیشنهاد ما به شما گرفتن مشاوره و راهنمایی از مشاوران موسسه حقوقی آوای وکلا است تا در تصمیمگیریها راهنماییتان کنند.
مهم ترین وظایف وکیل بینالمللی
مسائل بینالمللی در مراجعی مانند دیوان بینالمللی دادگستری و دادگاه کیفری بینالمللی مطرح و مورد بررسی قرار میگیرد، با توجه به آنکه مسائل حوزه حقوق بینالمللی خصوصی را در هر دادگاهی میتوان ارائه داد، حضور یک وکیل بینالمللی ضروری است تا به خوبی از دفاع پرونده بربیاید. مهمترین وظایف وکیل بینالملل عبارت است از:
تعیین شروط مطابق با قوانین و عرف بینالملل
تهیه و تنظیم لوایح و دادخواست و طرح دعوی در سطح بینالمللی
تهیه و تنظیم لوایح و دادخواست و طرح دعوی در سطح بینالمللی
مشاوره و تنظیم حرفهای قراردادهای بینالمللی و بررسی ابعاد حقوقی آن
تنظیم لوایح و دادخواست به زبان انگلیسی و ترجمه قراردادهای بینالمللی
دفاع از موکل در مراجع صالح رسیدگی به پرونده مانند دادگاههای داخلی و بینالمللی
مشاوره حقوقی در زمینه موضوعات بینالمللی مانند؛ مهاجرت، اخذ ویزا، قراردادهای بینالمللی
شرایط وکیل بینالمللی چیست؟
برای وکیل بینالمللی شدن علاوه بر آگاهی از تمامی مفاد حقوقی داخلی و بینالمللی لازم است که به زبان انگلیسی و چندین زبان دیگر مسلط باشد. دانستن زبانهای مختلف به وکلای بینالمللی به ارتباط بهتر و راحتتر کمک میکند. برای وکیل بینالمللی خوب بودن تنها موارد بالا کفایت نمیکند، بلکه او باید بتواند تمامی تعارضات بینالمللی به وجود آمده را نیز بررسی و حل کند. مهمترین شرط برای وکیل بینالمللی شدن عضویت در کانون وکلای بینالمللی است که در این بند به صورت کامل شرح خواهیم داد. وکیل پایه یک دادگستری باید به کانون یا اتحادیه وکلای بینالمللی «International Bar Association» درخواست عضویت خود را اعلام کند. اعضای این کانون همگی از وکلا، متخصصان بینالمللی حقوق، کانونهای وکلا و انجمنهای حقوقی است و آن را با نام اختصاری «IBA» میشناسند. شاید دانستن این نکته برای شما افراد علاقهمند جالب باشد که این کانون با عضویت بیش از 80 هزار وکیل و حقوقدان در لندن مشغول به فعالیت است و دیگر دفاتر منطقهای آن در واشینگتن، سئول، و سائوپائولو قرار دارند. شما که میخواهید وکیل بینالمللی شوید، این نکته را بدانید که عضویت در اتحادیه وکلای بینالمللی به دو صورت زیر انجام میشود:
عضویت کامل «Full IBA Membership»
عضویت عمومی «General IBA Membership»
واجدین شرایط ابتدا باید به سایت اتحادیه کانون وکلای بینالمللی مراجعه و فرمهای لازم را جهت عضویت و ورودی تکمیل کنند. در گام بعدی آنها برای عضویت یک سال میلادی خود در این اتحادیه باید مبلغی را بپردازند که متقاضیان کشورهای کم درآمد از تخفیف برخوردار هستند.
مهم ترین مزایای عضویت در کانون وکلای بینالملل
در بندهای بالا به خوبی تعریف وکیل بینالملل و شرایط عضویت در اتحادیه کانون وکلای بینالمللی آشنا شدید، اما چه مزیتی برای آنها میتواند داشته باشد؛ در ادامه به چند مورد اشاره کردهایم:
افزایش اطلاعات در سطح بینالمللی
ارتباط موفق با دیگر وکلای بینالمللی
توسعه حوزه فعالیت خود در سطح بینالملل
برخورداری از تخفیفهای حضور در کنفرانسهای بینالمللی کانون
شرکت در دورههای تخصصی کانون و دریافت پروانه وکالت بینالمللی
وکیل بینالملل در ایران
شما برای آنکه در طرح دعاوی خود دچار ضرر و زیانهای هنگفتی نشوید، نیاز به مشورت با یک موسسه حقوقی آگاه مانند آوای وکلا دارید تا شما را از تمامی شرایط بینالمللی پروندهتان آگاه کند. مشاوران آوای وکلا، علاوه بر معرفی بهترین وکیل بینالمللی در ایران، لیستی از وکلای بینالمللی در شهرهای مختلف مانند اصفهان و تهران را به شما میدهد تا بتوانید بهترین انتخاب را داشته باشید.
شاخه های فعالیت وکیل بینالملل
در بندهای بالا به خوبی توضیح دادیم که وکیل بینالمللی کسی است که با داشتن پروانه وکالت، صلاحیت طرح دعاوی مختلف در امور داخلی و بینالمللی را دارد و با تسلط و آگاهی کامل به قوانین بینالمللی میتواند از موکل خود دفاع کند. کسی که علاقهمند به وکالت بینالمللی است باید ابتدا شاخه فعالیت خود را مشخص کند؛ چرا که به شاخههای زیر تقسیم میشود:
وکیل تجار بینالمللی
وکیل گمرکات بینالمللی
وکیل بینالمللی مهاجرت
وکیل دعاوی کیفری بینالمللی
وکیل دعاوی حقوقی بینالمللی
وکیل دعاوی ایرانیان مقیم خارج از کشور
وکیل دعاوی شرکتهای خارجی علیه ایرانیان
از آنجا که پروندههای بینالمللی همیشه با پیچیدگیهای خاصی همراه است، بهترین کار گرفتن مشاوره رایگان وکیل بینالملل از موسسه حقوقی آوای وکلا است تا کامل شما را راهنمایی کنند.
مهم ترین دعاوی بینالمللی
بیشترین دعاوی بینالمللی به دلیل اختلاف تجار کشورها بر سر قراردادها و یا عدم تعهد به آنها است که در ادامه به مهمترین آنها اشاره خواهیم کرد:
دعاوی کیفری بینالمللی
دعاوی مربوط به داوری بینالمللی
دعاوی مهاجرتی ایرانیان مقیم خارج از کشور
دعاوی ثبتی بینالمللی ایرانیان مقیم خارج از کشور
دعاوی انحصار و وراثت افراد مقیم خارج از ایران
دعاوی مالیاتی تجار و شرکتهای ایرانیان مقیم خارج از کشور
دعاوی مربوط به ممنوع الخروجی ایرانیان مقیم خارج از کشور
دعاوی تجار کشورها در امور قراردادها و اختلاف بر سر تفسیر آن
طرح دعاوی علیه سازمانها و ارگانهای دولتی و مامورین دولتی در دیوان عدالت اداری
دعاوی مرتبط با تخلیه و خلع ید و امور مربوط به املاک و مستغلات ایرانیان مقیم خارج از کشور و....
این روزها اصطلاح وکیل بینالملل در ایران بسیار شنیده می شود؛ چرا که افراد به روشهای گوناگونی با آن سروکار پیدا میکنند. در اصطلاح وکیل بینالمللی به کسی گفته میشود که با قوانین کشورهای مختلف آشنایی کامل دارد و در صورت داشتن پروانه وکالت میتواند به پروندههای مختلفی در ایران و سطح بینالمللی رسیدگی کند. این روزها افراد به ویژه صاحبان کسبو کارها با مسائلی مانند مهاجرت، پناهندگی، اقامت، مسائل تجارت بینالملل و تنظیم قرارداهای بینالمللی مواجه میشوند که وجود یک وکیل را برای رسیدگی به آنها ضروری است. وکیل بینالملل در ایران به بهترین شکل ممکن از حقوق بینالملل و حقوق داخلی آگاهی دارد و میتواند موضوعات و مشکلات مرتبط با دولت، سازمانهای بینالمللی و داخلی را حلوفصل کند. در صورت نیاز به یک وکیل در این حوزه، میتوانید به موسسات حقوقی مراجعه کرده و از آنها کمک بگیرید. یکی از بهترین موسساتی که میتوان پیشنهاد داد، مشاوران و وکلای بینالمللی موسسه آوای وکلا است که با دارا بودن وکلای بینالمللی با تجربه و سابقه شما را در این امور میتوانند راهنمایی کنند.
وکیل بینالمللی مهاجرت
وکیل بینالمللی مهاجرت را بیشتر کسانی با آن سروکار دارند که خواهان مهاجرت به کشوری دیگر هستند. آنها برای آگاهی پیدا کردن از قوانین کشور مقصد نیاز به کسی دارند که آنها را از صفر تا صد راهنمایی کند. همانطور که میدانید اوضاع اقتصادی کشور و وضعیت نابهسامان آن، افراد را به سمت مهاجرت سوق داده است. در این میان وجود افراد سودجو و کلاهبردار راه پیش بردن امور مهاجرتی را برای افراد سخت کرده است و افراد گاهی با شکست مواجه میشوند. افراد باید با مشورت و جستوجو یک موسسه حقوقی خوب در این زمینه پیدا کنند تا با توجه به کشور مقصد و دلیل مهاجرت، بهترین راه را پیشپای آنها بگذارد. به خاطرداشته باشید که یک وکیل مهاجرت بینالمللی خوب کسی است که به قوانین دو کشور مبدا و مقصد آگاهی داشته باشد تا تصمیمگیری را برای شما آسان کند. شما هیچگاه به تنهایی نمیتوانید دررابطه با گرینکارت، درخواست ویزا، گرفتن تابعیت، شرایط خروج یا اشتغال به کار در کشور مورد نظر اطلاعات جامعی به دست بیاورید، پس باید از یک نفر کمک بگیرید. بهترین شخصی که میتواند شما را کمک کند، وکیل مهاجرتی است. شما برای پاسخ به تمامی پرسشهایتان در این زمینه و صرفهجویی در زمان و هزینه میتوانید با وکلای بینالمللی موسسه حقوقی آوای وکلا صحبتی داشته باشید، آنها برای شما عزیزان امکان مشورت به صورت مجازی و حضوری را فراهم کردهاند تا راحتتر باشید.
استخدام وکیل بینالملل
اصطلاح وکیل بینالملل به کسی گفته میشود که با آگاهی کامل، مفاد حقوق بینالمللی را تنظیم و برای حلوفصل اختلافات بینالمللی، آنها را به کار میگیرد. از آنجا که وکیل بینالملل به خوبی از مقررات داخلی و بینالمللی آگاهی دارد، بیشتر در سازمانهای دولتی و شرکتهای خصوصی استخدام میشوند. بر اساس آمارهای به دستآمده نیاز به استخدام وکیل بینالملل که به مقررات و قوانین تسلط داشته باشد در هر شرکت و سازمانی حس میشود. این روزها شاهد افزایش تقاضای استخدام وکیل بینالملل برای برقراری روابط بینالملل و معاملات مرزی در شرکتها و سازمانها هستیم. جالب آن است که رشته حقوق بینالملل به صورت کامل غیر سیستماتیک عمل میکند و به همین خاطر نمی توان کسی را در این حوزه پیدا کرد که به همه جوانب آن تسلط داشته باشد. در صورت بروز مشکل در سطح بینالمللی، بهتر آن است که با سرچ در گوگل به بهترین وکیل بینالملل در ایران برسید.
وکیل خانواده بینالمللی
حفظ کیان خانواده از مهمترین اصول در جامعه محسوب میشود که برای آن قوانین بسیاری تدوین شده است. در این راستا حوزهای به اسم وکیل خانواده بینالملل وجود دارد که اطلاعات دقیق و جامعی در اختیارافراد قرار میدهد تا مشکلات آنها را برطرف کند. به صورت کلی میتوان گفت که وکیل خانواده بینالمللی برای رسیدگی به پروندههای زن و شوهرانی است که مقیم کشورهای خارجی هستند، به همین خاطر در اینجا تجربه، سابقه، دانش حقوقی و مهارت گفتوگو حرف اول را میزند. این نکته را در نظر داشته باشید که اگر ازدواج زن و مردی که در کشوری غیر از ایران ساکن هستند، مطابق قوانین ایران ثبت شده باشد، قانون ایران، دادگاه ایران را برای رسیدگی به اختلافات آنها صلاح میداند و از سویی دیگر کشور محل اقامت به صورت موازی، قانون خود را برای رسیدگی به اختلافات آنها صلاح میداند. همیشه در رابطه با وکیل خانواده بینالمللی این چالشها و سوالات مانند؛ چه وکیلی صلاحیت رسیدگی به دعاوی مطرحشده را دارد، در دعاوی خانوادگی ایرانیان مقیم خارج از کشور، دادگاه چه کشوری صلاحیت رسیدگی به امور را دارد و دهها سوال دیگر مطرح است. برای آنکه جواب تکتک سوالات خود را بیابید، بهتر است با موسسات حقوقی مشورت داشته باشید تا شما را بهتر یاری کنند.
وکیل تجارت بینالملل
وکیل تجارت بینالملل رابطه مستقیمی با تجارت دارد، بنابراین بهتر است که ابتدا به تعریف تجارت بپردازیم؛ تجارت آزاد، تجارت کالا بین دو کشور و ارائه خدمات متقابل را تجارت بینالمللی مینامند. این فعالیتها شامل صادرات و واردات بر حسب نیاز هر کشور است. وکیلی که در این حوزه فعالیت میکند، به صورت تخصصی به شرکتها و سازمانها مشاوره حقوقی در زمینه تجارت داخلی و تجارت بینالمللی، قراردادهای بینالمللی میدهد. قبل از آنکه وارد این حوزه گسترده و پیچیده شوید، بدانید که باید به خوبی بر زبان انگلیسی، دانش حقوق تجارت بینالمللی، حقوق تعارض قوانین و حقوق تجارت تسلط کافی داشته باشید. از آنجا که اقتصاد هر جامعه به تجارت آن کشور بستگی دارد، بنابراین استخدان وکیل تجارت بینالملل به وضوح در سازمانها حس میشود. مهمترین کاری که یک وکیل تجاری انجام میدهد عبارت است از:
تنظیم قراردادهای بینالمللی
تنظیم قرارداد فروش کالا در سطح بینالملل
پیگیری امور حقوقی در زمینه تجارت بینالملل
وکیل ایرانیان خارج از کشور
وکیل ایرانیان خارج از کشور اصطلاحی است که افراد مقیم کشورهای خارجه از آن استفاده میکنند با این تفاوت که دعاوی آنها در ایران قابل رسیدگی است. همانطور که می دانید طبق ماده 656 قانون مدنی، وکالت عقدی محسوب میشود که به موجب آن یکی از طرفین، طرف دیگری را برای انجام کار خود نائب میکند. وکالت گفته شده حوزههای مختلفی را مانند اموال منقول، اموال غیرمنقول، امور تحصیلی، ارثیه و مسائل دیگر را شامل میشود. با توجه به بند بالا در تعریفی کوتاه میتوان گفت به کارگیری وکیل ایرانیان خارج از کشور به معنای تفویض کردن و واگذار نمودن اختیار انجام امور افرادی که در خارج از کشور زندگی میکنند، در ایران است. هر کشوری قانون مخصوص خود را دارد که وکلای آن باید تسلط کامل داشته باشند. از سویی دیگر گاهی مسائل و حقوق بینالمللی مطرح میشود که باید از وکلای بینالملل کمک گرفت. افراد به دلایل مختلفی مانند پناهندگی، مهاجرت، تحصیل، اقامت و گرفتن تابعیت گاهی مجبور به زندگی در کشورهای دیگر میشوند و نیازمند شخصی آگاه به مسائل حقوقی آن کشور هستند تا امور حقوقی آنها را به خوبی پیگیری کند، بهترین گزینه برای آنها وکیل ایرانیان خارج از کشور است. مشاوران و وکلای موسسات حقوقی مانند آوای وکلا مانند یک پل ارتباطی عمل میکنند و شما را با بهترین وکیل در این زمینه آشنا خواهد کرد.
مشاوره رایگان وکیل بینالمللی
با توجه به هزینههای سرسامآور وکالت، اولین چیزی که مطرح میشود، مشاوره رایگان با وکیل بینالمللی است. این موضوع برای افراد بسیاراهمیت دارد، اما از این موضوع غافل هستند که مشاوره صحیح و اصولی از مشاوره رایگان اهمیت بیشتری دارد. گاهی مشاوره رایگان وکلای غیر متخصص زیانهای بسیاری به افراد وارد کرده است. بهترین کار آن است که دید خود را نسبت به مشاوره رایگان وکیل بینالمللی تغییر دهیم؛ چرا که یک وکیل بینالمللی با صرف زمان زیادی برای پژوهشهای حقوقی، فرصت مشاوره رایگان ندارد. شما باید در جستوجوی وکیلی باشید که با مشاوره اصولی و صحیح، راهگشای کارتان باشد.
در رابطه با مشاور رایگان وکیل بینالملل بهتر است که نکات زیر رعایت شود:
• تنظیم قرارداد و مکتوب کردن مشاوره با وکیل بینالملل • شفاف پرسیدن سوالات و مکتوب کردن پاسخها • در نظر گرفتن تنوع حوزههای حقوق بینالملل • صبور بودن در تمامی مراحل مشاوره مشاوره حقوقی رایگان با وکیل بینالملل برای فرد مزایای زیادی هم دارد که نمیتوان از آن غافل شد؛از مهمترین مزایای آن می توان تسلط کامل او به چند زبان مختلف برای پیش بردن امور حقوقی را اشاره داشت و از جنبههای دیگر میتوان؛ بررسی تمام ابعاد پرونده و ایجاد راه حل و مکانیزم صحیح برای تنظیم شکوایه و دفاعیه را نام برد.