مشاوره حقوقی تلفنی و آنلاین

دعاوی حقوقی چیست؟

دعاوی حقوقی به علت عدم آگاهی افراد به مسائلی که موجب ضرر و زیاد افراد به خودشان می شود. در جامعه فعلی مسائل مربوط به دعاوی حقوقی بیشتر از دعاوی کیفری می باشد. دعاوی حقوقی زمانی مطرح می شود که افراد برای گرفتن حق خود و احقاق حق به دادگاه ها مراجعه می کنند. دعاوی حقوقی به دو بخش عمده تقسیم می شوند دعاوی حقوقی در زمینه اموال و دعاوی حقوقی در زمینه اشخاص.

مصادیق دعاوی حقوقی

  • دعاوی خانوادگی مانند طلاق، نفقه، ازدواج و...
  • امور قرار داد ها و عقد انها مانند: خرید و فروش و رهن اجاره ملک و یا زمین

دعاوی خانوادگی چیست

دادگاه در مقابل دعاوی حقوقی

در یک دعوای حقوقی، شاکی به دادگاه توضیح می دهد که چگونه اقدامات متهم باعث ضرر وی می شود. این ضرر ممکن است در گذشته رخ داده باشد یا ممکن است در آینده رخ دهد.

دادگاه رسیدگی به دعاوی حقوقی

دادگاه های تشکیل شده برای دعاوی حقوقی جهت پیدا کردن مجرم و یا ثابت کردن آن نیست بلکه برای حل اختلاف بین دو فرد یا تعدادی از افراد می باشد که برای حل مشکلات حقوقی مانند اموال و اختلاف به مشاجره افتاده اند.

هدف از دعاوی حقوقی چیست؟

هدف در دعوی حقوقی این است که خوانده غرامت شاکی را جبران کند و از او جلب رضایت کند. در صورت برنده شدن شاکی، قاضی به متهم دستور می دهد که بابت ضرر و زیان به شاکی پول بپردازد که به عنوان « خسارت » نیز شناخته می شود .

پیشنهاد می‌کنیم صفحه مربوط به «وکیل چک» را مطالعه کنید.

مثال برای دعاوی حقوقی

به عنوان مثال اگر شما خودرویی از شخصی خریداری نموده اید اما صاحب قبلی آن، خودرو را در اختیار شما قرار نمی دهد جهت  مطالبه آن می توانید به دادگاه دعاوی حقوقی اقدام نمایید.

لازم به ذکر است که دعاوی حقوقی با تنظیم، دادخواست، تکمیل آن و ارائه ی آن به دادگاه بعد از بررسی شکل خواهد گرفت.

شما می توانید برای آشنایی با دعاوی ثبتی و استفاده از وکلای با تجربه در این حوزه از خدمات آوای وکلا استفاده کنید.

دعاوی حقوقی

نظرتان را بنویسید

ارسال نظر در حال پردازش...

{{ error }}

{{ result }}